Over DATOCARNAS

Motivatie oprichting DATO-CARNAS
Na vele jaren werkzaam te zijn geweest voor groot internationaal bedrijf waarin ik mede verantwoordelijk was voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden, milieu en veiligheid heb ik enige jaren geleden besloten om mijn eigen onderneming te starten. Door mijn kennis die ik o.a. als brandweerman en brand technisch instructeur had opgedaan, heb mij steeds meer toegelegd op de werkzaamheden die dit met zich mee bracht. Ik ben als zelfstandig ondernemer aan het werk gegaan bij voor diverse opleiders in het land. Hier heb ik ten volle de kennis en de kunde die ik op het gebied van BHV en brandweer heb, kunnen benutten. Gaandeweg ben ik bij meer organisaties aan het werk gegaan als instructeur voor zowel brandweer als BHV.

Opstart eigen bedrijf
Het is mij destijds opgevallen dat ik me in dit werk erg thuis voel en heb besloten een switch te maken in mijn carrière van milieukundige naar fulltime veiligheidsinstructeur. De bedrijfsnaam DATO is ontstaan uit de diverse werkzaamheden die ik op dat moment deed: Detachering, Advies Training & Opleiding.

Ervaring, opleiding en referenties
Door de jaren heen ben ik in de gelegenheid geweest om een veel kennis op te bouwen ervaring op te doen in de vele facetten van de (bedrijfs)veiligheid. Het grote aanbod aan werk maakte het voor mij mogelijk keuzes te maken in de voor mij meest interessante zaken. Mijn ervaringen lopen uiteen van werknemers in sociale werkplaatsen tot leidinggevende bij grote gemeentelijk organisaties.

DATO-CARNAS heeft inmiddels ook een enorme ervaring opgedaan met het ontwikkelen van maatwerk. Dit betekend dat er per bedrijf wordt gekeken naar de specifieke gevaren en vandaaruit wordt gekeken wat de meest ideale oplossing is in geval van een calamiteit. De meeste aandacht ligt, uiteraard, bij preventie. Preventieve taken behoren per definitie bij iedere werknemer te liggen echter, door de specifieke kennis van de BHV-er dient deze een nog scherper oog te hebben voor potentiële gevaarlijke situaties.

Trainingen en opleidingen
De trainingen en opleidingen van DATO-CARNAS zijn voorzien van diverse veiligheidsaspecten vanuit de VCA (Veiligheid Checklist Aannemersbedrijven) visie. Al met al zijn de opleidingen en trainingen die verzorgt worden door DATO-CARNAS voorzien van alle aspecten die u mag verwachten van een veiligheidsopleiding.
DATO-CARNAS is erkend als opleidingsbedrijf door het NIBHV (No. 309501) en het Oranje kruis (No. 100395). Tevens Rijksgediplomeerd brand technisch instructeur.

DATO-CARNAS verzorgd de volgende opleidingen en trainingen etc.:
BHV basis opleiding
BHV herhaling
BHV ploegleider
HBHV-O Hoofd Bedrijfs Hulpverlening Operationeel
BHV Receptiemedewerker/ster
VCA VCA/VOL
EHBO
Reanimatie inclusief AED
BLS/PBLS
Bedrijfsnoodplannen
Ontruimingsplannen
RI&E

Certificering
De certificering van BHV-ers kan conform de richtlijnen gaan van het NIBHV, of d.m.v. een diploma van DATOCARNAS. De rechtsgeldigheid is identiek. EHBO opleidingen worden onder toezicht van het Oranje kruis of het Rode kruis gegeven worden en examinering zal dan ook door hen verzorgd worden.

Cor Carnas

Cor Carnas

Cor Carnas

Details